Gewonnen!

Het staat er echt: BESTE GRONINGER BOEK 2024!

Hoera hoera hoera, mijn boek Blauwestad, een dorp in uitvoering en een poging het land naar onze hand te zetten, dat vorig jaar verscheen bij AtlasContact, is verkozen tot Beste Groninger Boek in de categorie non-fictie!

De jury noemt het boek ‘humoristisch, informatief en soms bijna filosofisch’, en ook nog: ‘verhalende non-fictie op haar best.’ En nog meer aardige dingen waar ik al dagen van glunder.

In de categorie fictie won Tjibbe Veldkamp met zijn boek De jongen die van de wereld hield, over een mogelijk kind dat probeert zijn toekomstige ouders bij elkaar te brengen. Hij en ik kregen allebei een bizar mooi en speciaal voor ons gemaakt kunstwerk van Anne Caesar van Wieren, zie hierboven op de foto.

Ik ben uiteraard superblij met deze enorme erkenning, had het echt niet verwacht, want de concurrentie was stevig en ahum, ik had ‘m al een keertje gewonnen, met Boeroes. Maar dus toch.

En nu? En nu op naar de volgende, want ik ben ook genomineerd voor de Brusseprijs voor het beste journalistieke boek. Die wordt uitgereikt op 15 juni tijdens de Nacht van het Journalistieke Boek in de Rode Hoed in Amsterdam. Duimen mag!

Reacties zijn gesloten.