En wie níet?

Goed.

Bij Wie? heeft u kunnen lezen wie ik bén. Gezien de dagelijkse verwarring leek het me ook wel handig om hier een aparte pagina te wijden aan wie ik allemaal níet ben. Dat schijnt voor velen namelijk een nogal ingewikkelde kwestie te zijn. Speciaal voor die mensen leg ik het nog één keer uit.

Ik ben niet:

Sheila Sitalsing, columniste van de Volkskrant, de beste van Nederland zelfs! Sheila is econoom en briljant schrijfster, ze heeft verstand van economie en politiek en over heel veel dingen een mening en die kan ze ook nog eens zeer fijn opschrijven. Daarnaast geeft ze soms les en doet ze af en toe dingen als dagvoorzitter. Sheila woont in Delft.

Ik ben ook niet:

Karin van Mensvoort, organisatie-adviseur, interimmanager en promovendus. Karin is niet alleen belachelijk slim en leuk, ze is ook nog eens een ontzettend stoer wijf met een jaloersmakende hoeveelheid energie. Karin woont in Groningen.

Vanwaar de verwarring?

Sheila schrijft, net zoals ik. En: ze schrijft voor de Volkskrant, en dat heb ik ook gedaan: van 2005 tot 2011. En: ze heeft dezelfde bijzondere achternaam als ik.

Karin heeft dan weer dezelfde, iets minder bijzondere, vóórnaam als ik. En ze woont, net als ik, in Groningen. Maar er zijn meer Karins in Groningen. Vanwaar de verwarring? Dat zit zo: Karin is getrouwd met mijn neef, Martin Sitalsing, waardoor veel mensen bij elkaar reconstrueren dat ze dan dus wel Karin Sitalsing moet heten. Terwijl ze heel stoer haar meisjesnaam heeft gehouden bij haar huwelijk.

Hoe zit het dan wél?

Het is niet zo ingewikkeld. Mijn vader heeft twee broers. De ene is de vader van Sheila. De andere is de vader van Martin, die dus weer trouwde met Karin van Mensvoort. Kortom: Sheila is mijn nicht, en dus niet mijn zus of tante.

Karin is mijn aangetrouwde nicht, want Martin is mijn neef. Dus niet: mijn man, vader of broer. Overigens zijn Karin en Martin dan weer de ouders van Senna, inderdaad: van Anna en Senna. En als u nog steeds denkt dat deze familierelatie ingewikkeld is, raad ik u aan om dit eens te bekijken.

O ja, en nu we toch bezig zijn:

Het is Sitalsíng, met de klemtoon op het einde.

Zo. Weet u dat ook weer.